Welke quiche jij?

07-02-2018

Hartige taarten van eigen bodem

We hadden ook dit jaar een grote oogst courgetten, tomaten, spinazie, ... en dan komt meteen de vraag 'Wat eten we vandaag?!'. Wij maakten alvast een top 3 van onze favoriete quiches! Probeer gerust eens uit en laat maar weten wat jullie ervan vinden.


Quiche met courgette en feta

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 à 3 courgettes (± 800 g)

  • 4 eieren

  • 250 g feta

  • 5 el melk

  • munt

  • peper

  • zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik gaatjes, zodat het beter uitbakt.

3. Klop de eieren los met de melk en kruid af met peper en zout. Verscheur munt naar eigen smaak en voeg toe aan het beslag.

5. Verkruimel de feta en verdeel 3/4 over de deegbodem.

6. Snijdt de courgette in plakjes of blokjes en schik op de bodem.

7. Giet het eimengels over de courgette en bestrooi daarna met de rest van de feta.

8. Bak 30 minuten in het midden van de oven.

9. Werk af met verse muntblaadjes en bon apétit!


Quiche met snijbiet en zalm

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 4 eieren
  • 500 g snijbiet (rauw)

  • 150 g ricotta

  • 300 ml room

  • 300 g zalm?

  • pijnboompitten

  • peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik gaatjes, zodat het beter uitbakt. Bak eventueel voor met bakparels voor een krokantere bodem.

3. Spoel het blad van de snijbiet en blancheer kort in licht gezouten water. Laat nadien de snijbiet goed uitlekken in een vergiet en druk goed aan om het overtollig vocht te verwijderen. 

4. Klop de eieren en meng met de ricotta en de room. Kruid af met peper en zout.

5. Schep de snijbiet door het eimengsel.

6. Snipper de zalm en verspreid over de kruimeldeegbodem. Giet het eimengsel voorzichtig over de zalm en bestrooi met pijnboompitten.

7. Bak de quiche 35 à 40 minuten in de oven.


Quiche met spinazie, tomaatjes en pijnboompitten

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g spinazie

  • 300 g kerstomaten

  • 3 el pijnboompitten

  • 4 eieren

  • 250 ml room

  • boter

  • peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik gaatjes, zodat het beter uitbakt. Bak eventueel voor met bakparels voor een krokantere bodem.

3. Spoel de spinazie en blancheer kort in licht gezouten water. Laat nadien goed uitlekken in een vergiet en druk goed aan om het overtollig vocht te verwijderen.

4. Klop de eieren los met de room en kruid af met peper en zout.

5. Verdeel de spinazie over de taartbodem en overgiet met het eimengsel. Leg
de kerstomaatjes erop en bestrooi met pijnboompitten.

6. Bak de quiche 25 à 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

© 2017 't Heiveldhof. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin